Akane Maniax - Kimi ga Nozomu Eien Gaiden
Cím: Akane Maniax - Kimi ga Nozomu Eien Gaiden
Típus: OVA
Epizódok: 3
Sugárzott/kiadott: 3
AniDB-s oldala: Link

Feliratok:

Név Méret Állapot S#
Akane Maniax OVA 01-03 201.22 kiB Befejezve 554

Ismertető:

Kimi ga Nozomu Eien Gaiden.
Előre szólok, ha a fenti elnevezés miatt valaki Kimi ga Nozomu Eien szerű animét vár, bele se kezdjen. Egyszerűen elég megnézni a két mű műfaji besorolásait, s máris szembetűnőek a különbségek. Sokan ebbe a hibába esnek, s negatív élménnyel hagyják el tévéjüket/monitorukat az anime megnézése után, pedig nem rossz ez.

Gouda Jouji frissen érkezik a Hakuryou iskolába cserediákként, hogy legnagyobb szenvedélyének, a baseballnak hódolva újabb kupát hódítson el új tanintézményében. Sajnos már az elején rá kell jönnie, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű, lévén az iskola utolsó évét kezdi (ami japánban a harmadik), s így már nem vehet részt a bajnokságban.
Érkezése után nem sokkal találkozik az iskola sztárjával, az úszócsapat legtehetségesebb tagjával, Suzumiya Akanével. Jouji kapásból megkéri a lány kezét, mire az természetesen visszautasítja, de hogy mi minden történik még hőseinkkel, s hogy alakul kapcsolatuk, kiderül a OVA-ból.

Látszólag a szereplőkön kívül (Akane ugyebár Haruka húga, s felbukkant már a Kimi ga Nozomu Eienben is) nincs sok kapcsolat az előddel, de azt kell mondanom, erősen ajánlott megnézni előtte az őst, mivel rengeteg utalás történik az első és utolsó részben, ami egyébként nehezen lenne érthető. Egyébként jelen OVA története a TV sorozat történései után játszódik.

Grafikai elemek esetében is történt némi változás, de még mindig nagyon kellemes a látvány a szemnek. Elnagyoltságok csak nagyon ritkán fordulnak elő, ha előfordulnak, a zene pedig bár nem kiemelkedő, megfelelő támogatja az anime történetét.

Összefoglalva ez egy kellemes kis szerelmi vígjáték, rengeteg bolondos elemmel, s ha megfelelően kezeljük elvárásainkat, megéri azt a háromszor huszonegynéhány percet.