Elf ban Kakyuusei: Anata Dake o Mitsumete...
Cím: Elf ban Kakyuusei: Anata Dake o Mitsumete...
Típus: OVA
Epizódok: 4
Sugárzott/kiadott: 4
AniDB-s oldala: Link

Feliratok:

Név Méret Állapot S#
Elf ban Kakyuusei Ep. 01 141.68 kiB Befejezve 470
Elf ban Kakyuusei Ep. 02 9.68 kiB Befejezve 447
Elf ban Kakyuusei Ep. 03 9.81 kiB Befejezve 448
Elf ban Kakyuusei Ep. 04 15.95 kiB Befejezve 442

Ismertető:

Mizuho átlagos középiskolás lány, aki a nyár közeledtével arról álmodik, hogy talán most már sikerül egy igazi romantikus kapcsolatba keverednie és megtalálnia a nagy Őt. Megszokott hétköznapjait nem várt események állítják feje tetejére: Nem csak hogy majdnem meztelen besétál a zuhanyzóba, ahol egyik osztálytársa, Tohru és öccse tisztálkodik éppen, de kiderül, hogy a srácnak nem is nagyon van hova mennie, így Mizuho anyja hozzájuk invitálja Tohrut, ideiglenes szállás gyanánt.
Mizuho miközben próbálja rendbe tenni a dolgokat, és minél inkább eltitkolni az egész iskola elől a dolgot, kiderül, hogy legjobb barátnőjét, Mikót, gyengéd érzelmek fűzik Tohruhoz.
Ahogy Mizuho önzetlenül próbál minél több lehetőséget teremteni Mikónak, egyre inkább megismeri Tohrut és egyre kevésbé tud parancsolni saját elfojtott érzelmeinek. Vajon Mizuhonak sikerül önzetlenül végignéznie Miko és Tohru kapcsolatát, vagy végül győznek az érzelmek? Kiderül a történetből.

Több anime feldolgozás is készült az ELF Kakyuusei című játékából. A sort egy '95-ös hentai OVA kezdte, amit némileg később az Elf ban Kakyuusei négy része, majd egy 13 részes sorozat követett. A sorozatok közül talán a 2004-es TV sorozat a legismertebb.
A képminőség és a rajzolás stílusa megfelel a '98-as megjelenésnek, ennek ellenére a karakterek jól kidolgozottak és igényesen megrajzoltak. A hátterek néha kicsit túl statikusak és elmosottak, de ez inkább köszönhető a kornak, mint hanyagságnak.

Az OVA stílusában enyhén drámai beütésű vígjáték, elején főleg sok vidám elemmel, ami közé be-becsúsznak a komorabb dolgok is. Az eredeti hentai OVA (és játék) hangulatát a fan service jellegű enyhén ecchi jelenetek (kivallanó alsónemű, átlátszó vagy átázott ruhák, gyengén takaró vagy nagy kivágású felsők, stb.) próbálják idézni, de akit általában elriasztanak az ilyesmik, azoknak sem kell aggódni, nem erőltetik őket nagyon. A negyedik részből létezik egy alternatív verzió, amiben jobban ráfeküdtek az ecchi részekre és az OVA befejező jelenete is kapott egy sokkal többet mutató (de még nem explicit felnőtt tartalmú) alternatív verziót.

Ajánlom azoknak, akik a kor követelményei szerint igényes, szívmelengető történetet szeretnének látni pár részben.