ef - a tale of melodies. START és WHITE ALBUM harmadik rész

2009. 03. 16. 2:06
Huh, ránéztem az órámra. Nem kellett volna, de komolyan. Ilyenkor azt hiszem már csak pár kellemes zenén (pl. Kannagi OP song) vegetálok, miközben feltöltések, honlap hekkelés és hírek írogatása közben kell még ébren maradnom. Aztán meg csodálkozom, hogy miért nem tudok hétfő esténként semmi produktívat művelni?!

És akkor a mai termés. Főszerepben az ef - a tale of melodies.! Igen, ez a már remélhetően sokak által megszeretett ef - a tale of memories. folytatása. Maga az animéről annyit kell tudni, hogy egy laza kapcsolat mentén folytatja az előző évad történetét, vélhetőleg itt sem 1-2 főszereplő lesz, és a grafika, a hangulat még mindig eszméletlen (pláne kis tuninggal, lásd később), és remélhetőleg a történet sem lesz kevésbé élvezhető.
A fordítás a Menclave feliratai alapján készült, kizárólag a THORAnime videóihoz időzítve. Jó mind a 720p, mind az 1080p kiadásokhoz, személy szerint azt ajánlom, amelyiket még elviszi az ember gépe. Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy az 1080p-s videó (de a 720p-s is) valami eszméletlen részletességű és valami baromi szép, ilyenkor kívánja azt az ember, hogy bárcsak mindent így tudna megnézni...
És akkor a technikai help részleg... A THORA kiadása ordered chapterekkel rendelkezik. Mit jelent ez? Azt, hogy az OP és ED részek ki vannak vágva a videókból, és külön fájlokban mellékelik őket. Hogy miért nem csökken így a dolog élvezeti értéke? Mert az MKV-ban van egy olyan feature, hogy ezt lekezeli, megfelelő beállítások esetén, azaz elkezdi lejátszani a részt, és ha a lejátszóban/splitterben engedélyezve van, akkor betölti a külső fájlokat pont akkor, amikor az OP/ED-nek meg kellene jelennie. Sajnos sok lejátszó... amelyik olyan vígan hirdeti magáról, hogy neki semmilyen kodek/splitter nem kell, nem igazán képes ezzel megbirkózni, ilyenkor egyszerűen hiányoznak az OP/ED részek a videóból megnézés közben. Én óva intenék mindenkit attól, hogy ilyen lejátszóval nézze ;)
Ha valaki mégis ilyen problémába ütközne... vagy épp nincsenek a megfelelő OP/ED fájlok a rész videója mellett, azoknak a feliratok között megtalálhatók olyan időzítések is, amikben nincs OP/ED, így ezekben az esetekben is stimmelnie kell a feliratnak mindenhol máshol.

Huh, kezd túl hosszú lenni. Pedig! Pedig nem csak egy felirat került ma fel, itt a WHITE ALBUM harmadik része is!
Ebben a részben Touya kicsit kesze-kusza pénzügyi helyzetébe nyerhetünk bepillantást. Csak vicceltem, félig-meddig, viszont érdemes nyitott szemmel nézni az animét, egy-két utalás miatt, amik a későbbiekben még fontosak lehetnek. És persze Yuki valami eszméletlenül naiv, talán azért is ennyire kawaii :)

Ennyit mára belőlem, kapcs-ford, jó szórakozást a részekhez, a WHITE ALBUM feliratok elérhetők itt, az ef feliratok pedig itt.

2 hozzászólás:

Blaz86

2009. 03. 16. 14:19
Nagyon szépen köszönöm mind kettő anime feliratát.

Aya-chan

2009. 03. 19. 19:53
Hello! Nagyon szép az oldal és tetszik a színvonal, gratutálok!
Esetleg, ha benne lennél, örülnénk egy társoldalságnak: http://animefever.hu
Válaszod várom! :)
U.I.: bocs, hogy ide írom, nem találtam más "alkalmas" helyet... ^^"

Hozzászólás írása

Név:
Szöveg:
Ellenőrzés:
  Elnézést az extra kellemetlenségért, de már beleuntam a spam elleni harcba.